Professioneel stut- en stempelwerk van AA Sloopwerken;

De bijzondere projecten van AA Sloopwerken

AA Sloopwerken kijkt met trots terug op de gerealiseerde werkzaamheden. Wij hebben ingewikkelde bodemsaneringsklussen gerealiseerd, specialistisch totaalsloopwerk uitgevoerd en grote hoeveelheden grond afgegraven. Bekijk hier 4 mooie voorbeelden.

Verantwoorde sloop; Het boor- en zaagwerk van AA Sloopwerken;

Rokin Plaza

Aan het Rokin in Amsterdam, nummers 12 tot en met 16, moest het een en ander gesloopt worden. Het project had veel om het lijf en bleek geknipt voor AA Sloopwerken. Er moesten muren worden afgebroken. De betonbewerking behoorde tot de grootste werkzaamheden. Ook het knippen van de betonvloeren was niet niets. Hiervoor diende 40 ton hulpstaal aangebracht te worden. Het gebied had nauwelijks bouwterrein, en Madame Tussauds en de naastgelegen winkels gingen gewoon verder.

In december 2013 opende hier een grote kledingwinkelketen zijn flagship store. 

Huur bij Amovatiebedrijf Aalsmeer een autolaadkraan;

De Waag

In april 2013 zijn we begonnen met het funderingsherstel van de Waag in samenwerking met BAM Civiel en Schakel & Schrale.

Wij verzorgen de grondsanering, delen de bouwplaats in, zetten de damwanden en doen de tijdelijke bestempeling.

Dit project is uniek. Het bevindt zich in het hart van Amsterdam, en er spelen veel factoren die het project tot een uitdaging maken.

AA Sloopwerken verhuurt containers voor sloopmateriaal;

Scheepvaartmuseum

Een tijd lang waren wij elke dag te vinden op het Kattenburgerplein in Amsterdam. Hier verzorgden wij het sloopwerk en het grondwerk voor onze opdrachtgever BAM Utiliteitsbouw.

Het monumentale ’s Lands Zeemagazijn, ontworpen door Daniel Stalpaert in 1656, was toe aan een grondige verbouwing. Dit werd in 4 jaar uitgevoerd, startend in 2007. 

Het was een fantastische uitdaging. Een gebouw uit de 17e eeuw brengt altijd verrassingen met zich mee. Bij de grondwerkzaamheden werd geconstateerd dat de oude Amstel onder het gebouw door stroomt. Dat maakt ontgraven een secure bezigheid. In samenwerking met BAM Utiliteitsbouw is daar een passende oplossing voor gevonden: we hebben een damwand geplaatst. Met behulp van bemaling is de kelder toch gerealiseerd.

Een container huren voor de afvoer van sloopmateriaal?;

Sterrewacht Leiden

De Sterrewacht is een schitterend, uniek project. Onze opdrachtgever voor dit project was Schakel & Schrale. 

Dit gebouw hebben wij van restauratiesloop voorzien. Er zijn veel muren afgebroken. Daarnaast hebben wij onder het gebouw 1500 m3 zandgrond vandaan gegraven. 

Vijfheerenlanden, Vianen

In 2013 en 2014 zijn in totaal 120 woningen aangepakt voor groot onderhoud. Deze waren verdeeld over de complexen ‘De boterbloem’ en ‘De Zilvermos’. Voor dit werk heeft AA Sloopwerk het asbest gesaneerd, het boorwerk uitgevoerd en de sloop voor zijn rekening genomen.

De planning hierbij was zeer strak. De asbestsaneerder en de sloper zijn de eersten die actief zijn in een serie van sloopwerkzaamheden. Dat moest dus zonder vertraging gebeuren. Dat lukte ook.